Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Alkatrész
- Egészségmegőrzés
- Háztartási gépek
- Konyhai Háztartási gépek
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Látogató számláló
0
0
4
9
6
9
4
Termék részletek
Hauser VS-330B FÓLIAHEGESZTŐ
Két funkció: hegesztés vagy vákuumozás és hegesztés
választható vákuumszívás (2 fokozat)
nyomógombos vezérlés
max. 30 cm széles hegesztés
110W teljesítmény
választható vákuumszívás (2 fokozat)
nyomógombos vezérlés
max. 30 cm széles hegesztés
110W teljesítmény
-
MIÉRT HASZNÁLJUNK VÁKUUMOS FÓLIAHEGESZTŐT?
Vákuumcsomagolási eljárás és előnyei
Az ételek eltarthatóságának alapvető problémája a minőségromlás és a korlátozott (általában igen rövid) eltarthatósági idő. A legkevésbé ismert, de bizonyára a leghatékonyabb módszer a vákuumcsomagolási eljárás az ilyen jellegű problémák megoldására.
Az elmúlt évtizedben élelmiszereink modern tartósítási technológiájává a vákuumcsomagolás vált, amely mindössze annyiból áll, hogy a tárolási eszközöket (zacskó, edény stb.) légmentessé teszi, majd azokat hermetikusan lezárja. Az élelmiszerek kémiai és mikrobiológiai reakciók miatt romlásnak indulhatnak, ha fennáll a levegő, a magas hőmérséklet, a nedvesség, a különböző enzimek működésének behatása, illetve mikroorganizmusok bejutásának, valamint bogarak, rovarok behatolásának lehetősége.
Az ételek megromlását elősegítő egyik fő ok a levegőben található oxigén (oxidáció), amely hozzájárul az ételek tápértékének, illatának, zamatának, és más egyéb jellemző tulajdonságainak elvesztéséhez és a termék fogyasztásra alkalmatlanná válásához.
Az oxigén eltávolításával olyan mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumé vagy a gombáé, megakadályozható, és ez által az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik (a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is).
A vákuumcsomagolást mint tartósítási és frissen tartási eljárást a háztartások is egyre nagyobb számban ismerik fel. Általánosságban elmondható, hogy a vákuum csomagolt friss élelmiszerek, mint a húsok, zöldségek, felvágottak, sajtok, stb. akár ötször tovább frissentarthatóak. Fagyasztva a 3-6 hónap helyett 1,5 évtől akár 3 évig is tárolhatjuk vákuum csomagoltan ételeinket. A vákuumnak, vagyis a légmentes térnek köszönhetően nem lép fel kiszáradás és elkristályosodás, így egy sokkal frissebb állagú és nedvességtartalmát szinte teljesen megőrző zöldséget vagy húsféleséget vehetünk elő a fagyasztóból. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz ételeinknek az a rossz, mindenki által ismert "hűtő szaga".
Számos gyártó kínál már vákuumcsomagoló készüléket kifejezetten háztartások számára. Ezek az úgynevezett "külsős" készülékek azért kapták ezt az elnevezést, mert a készülékbe csak a vákuumtasak szájnyílását kell befogatni, míg a teljes vákuumzacskó a készüléken kívül helyezkedik el. A készülék így magából a tasakból szívja ki a levegőt. Ezekkel a készülékekkel teljesítménytől függően 08 - 0,94 mbar negatív nyomást tudunk előállítani, amely ugyan közelít de nem tökéletes vákuum. A "külsős" készülékekhez speciális vákuumtasakokra van szükség, amelyek belső oldalai valamilyen módon durvítottak. Ez lehet texturált vagy légbordázott megoldás. Ezek belső felületi egyenetlenségek, amelyek távtartóként funkcionálnak a tasak belső oldalai között, így téve lehetővé a készülék számára a levegő eltávolítását. A háztartási külsős készülékek kivétel nélkül gyárilag a 90 micron vastagságú vákuumfóliákra és vákuumtasakokra vannak beállítva, ezért más vastagságú illetve sima belső felületű tasakokat, mint amilyeneket az ipari kamrás vákuumgépekhez használnak, nem tud kezelni. (forrás: wikipedia.org)
Az egyes élelmiszerek tárolási időtartama vákuumcsomagolásban ily módon két-háromszorosára, bizonyos esetekben, kevésbé kényes élelmiszereknél akár négy-ötszörösére is nőhetnek. Magas zsírtartalmú alapanyagok, élelmiszerek tárolási ideje meghosszabbodik: például olajos magvak, kókuszreszelék, gabonafélék tovább eltarthatóak így. Zöldségek és gyümölcsök esetén nem hosszabbodik meg a tárolási idő, kivéve, ha meghámozva tesszük el őket, alma, burgonya, banán ilyen például.
-
Cikkszám 800014000213Tömeg 2 kg/db