Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
4
4
4
7
1
Házhozszállítás

Termék részletek


Hauser VS-330W FÓLIAHEGESZTŐ

Hauser VS-330W FÓLIAHEGESZTŐ
17 190 Ft
Két funkció: hegesztés vagy vákuumozás és hegesztés
választható vákuumszívás (2 fokozat)
nyomógombos vezérlés
max. 30 cm széles hegesztés
110W teljesítmény
 • MIÉRT HASZNÁLJUNK VÁKUUMOS FÓLIAHEGESZTŐT?
  Vákuumcsomagolási eljárás és előnyei
  Az ételek eltarthatóságának alapvető problémája a minőségromlás és a korlátozott (általában igen rövid) eltarthatósági idő. A legkevésbé ismert, de bizonyára a leghatékonyabb módszer a vákuumcsomagolási eljárás az ilyen jellegű problémák megoldására.
  Az elmúlt évtizedben élelmiszereink modern tartósítási technológiájává a vákuumcsomagolás vált, amely mindössze annyiból áll, hogy a tárolási eszközöket (zacskó, edény stb.) légmentessé teszi, majd azokat hermetikusan lezárja. Az élelmiszerek kémiai és mikrobiológiai reakciók miatt romlásnak indulhatnak, ha fennáll a levegő, a magas hőmérséklet, a nedvesség, a különböző enzimek működésének behatása, illetve mikroorganizmusok bejutásának, valamint bogarak, rovarok behatolásának lehetősége.
  Az ételek megromlását elősegítő egyik fő ok a levegőben található oxigén (oxidáció), amely hozzájárul az ételek tápértékének, illatának, zamatának, és más egyéb jellemző tulajdonságainak elvesztéséhez és a termék fogyasztásra alkalmatlanná válásához.
  Az oxigén eltávolításával olyan mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumé vagy a gombáé, megakadályozható, és ez által az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik (a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is).
  A vákuumcsomagolást mint tartósítási és frissen tartási eljárást a háztartások is egyre nagyobb számban ismerik fel. Általánosságban elmondható, hogy a vákuum csomagolt friss élelmiszerek, mint a húsok, zöldségek, felvágottak, sajtok, stb. akár ötször tovább frissentarthatóak. Fagyasztva a 3-6 hónap helyett 1,5 évtől akár 3 évig is tárolhatjuk vákuum csomagoltan ételeinket. A vákuumnak, vagyis a légmentes térnek köszönhetően nem lép fel kiszáradás és elkristályosodás, így egy sokkal frissebb állagú és nedvességtartalmát szinte teljesen megőrző zöldséget vagy húsféleséget vehetünk elő a fagyasztóból. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz ételeinknek az a rossz, mindenki által ismert "hűtő szaga".
  Számos gyártó kínál már vákuumcsomagoló készüléket kifejezetten háztartások számára. Ezek az úgynevezett "külsős" készülékek azért kapták ezt az elnevezést, mert a készülékbe csak a vákuumtasak szájnyílását kell befogatni, míg a teljes vákuumzacskó a készüléken kívül helyezkedik el. A készülék így magából a tasakból szívja ki a levegőt. Ezekkel a készülékekkel teljesítménytől függően 08 - 0,94 mbar negatív nyomást tudunk előállítani, amely ugyan közelít de nem tökéletes vákuum. A "külsős" készülékekhez speciális vákuumtasakokra van szükség, amelyek belső oldalai valamilyen módon durvítottak. Ez lehet texturált vagy légbordázott megoldás. Ezek belső felületi egyenetlenségek, amelyek távtartóként funkcionálnak a tasak belső oldalai között, így téve lehetővé a készülék számára a levegő eltávolítását. A háztartási külsős készülékek kivétel nélkül gyárilag a 90 micron vastagságú vákuumfóliákra és vákuumtasakokra vannak beállítva, ezért más vastagságú illetve sima belső felületű tasakokat, mint amilyeneket az ipari kamrás vákuumgépekhez használnak, nem tud kezelni. (forrás: wikipedia.org)

  Az egyes élelmiszerek tárolási időtartama vákuumcsomagolásban ily módon két-háromszorosára, bizonyos esetekben, kevésbé kényes élelmiszereknél akár négy-ötszörösére is nőhetnek. Magas zsírtartalmú alapanyagok, élelmiszerek tárolási ideje meghosszabbodik: például olajos magvak, kókuszreszelék, gabonafélék tovább eltarthatóak így. Zöldségek és gyümölcsök esetén nem hosszabbodik meg a tárolási idő, kivéve, ha meghámozva tesszük el őket, alma, burgonya, banán ilyen például.
 • Cikkszám
  800014000211
  Tömeg
  2 kg/db
Webáruház készítés